Historiek

1853

De veeleisende zakenman Cornelius Vanderbilt stuurt zijn frietjes meermaals terug in een restaurant in New York omdat ze niet fijn genoeg zijn. Dit tot grote ergernis van de kok, die er schoon genoeg van heeft. Hij snijdt de aardappel in flinterdunne schijfjes en bakt ze in olie. Eigenlijk wil hij de man zo een poets bakken, maar … zijn creatie valt in de smaak.

1960

De eerste chips doen hun intrede in Nederland en België. Niet veel later zetten ze voet aan wal in Groot-Brittannië. Chips blijken een overdonderend succes, vooral in België! Ook in de rest van Europa duiken er chips op en geniet iedereen van deze krokante lekkernij.

1966

De familie Huyghe, een lokale hoteluitbater, komt op het schitterende idee om chips te verkopen. Als aandenken aan hun geliefde papegaai die toen net overleden was, dopen de familieleden hun merk “Croky”.

1974

De vraag naar chips explodeert: deze krokante schijfjes winnen het hart van menig chipsliefhebber.

1976

De Hula Hoops zien het levenslicht. Nu, meer dan 40 jaar later, zijn ze één van de populairste snacks voor kinderen. Die vinden niets leuker dan op elke vinger een ringetje te zetten ... en ze dan één voor één op te eten.

1984

Croky komt op de proppen met de smaak bolognese. Meteen een schot in de roos! Sindsdien maakt deze lekkere smaak deel uit van het vaste assortiment.

2004

Roger & Roger neemt Croky over, waardoor het merk opnieuw in Belgische handen is.

2008

Tijden veranderen en ook Croky staat niet stil: tijd voor een herlancering met een nieuw logo, nieuwe verpakkingen en verschillende promotionele acties.

2016

Hiep hiep hoera! Croky blaast 50 kaarsjes uit.

Voor elke lekkerbek wat wils: Croky Bicky is geboren.

2018

Croky wordt in een nieuw kleedje gestopt en lanceert Tortilla.