flatchips naturel
Croky Naturel

Croky Naturel is de moeder aller Croky-smaken. De oer-chips met de authentieke kraak. Heerlijk krokant en net dat ietsje dikker, voor een heerlijk volle aardappelsmaak. Een onnavolgbaar chipje dus, waaraan niemand kan weerstaan.

Onze bekendste chips. Met hun bekende smaak en bekende crunch. Dun gesneden, krokant gebakken, met smaken speciaal voor ons. Zoals we gewend zijn.
paprika
Croky paprika

Een klassieker word je niet op één dag. Daar is karakter voor nodig. Laat Croky paprika dat nu net in overvloed hebben! Lekker pittig, een tikje zoet en met een crunch die overtuigt sinds mensenheugenis. Oké ja … toch sinds 1966!

pickles
Croky pickles

Een tikkeltje friszuur en tegelijkertijd heerlijk zoet. Kijk, de unieke en intense smaak van Croky Pickles proberen omschrijven is onbegonnen werk. Daarom houden we dit tekstje kort. Zo kan jij ‘m sneller zelf proeven!

croky naturel+
Croky Naturel+

Minder zout en toch barstensvol smaak. Ja, dat kan! Het geheim? We hebben Croky Naturel+ subtiel bij gekruid met lekkere specerijen. Dat zorgt voor een sublieme smaaksensatie mét een plus. Helemaal crokylicious!

bolognese
Croky bolognese

En of we trots zijn op Croky Bolognese! Deze krokante klassieker is dan ook onze hoogsteigen uitvinding. Sinds de introductie in ‘84 is het een hit bij jong en oud. Logisch, één hap van Bolognese en er ontstaat spontaan ‘n polonaise!

croky saté
Croky saté

Croky Saté had zoiets van ‘Ik ben mezelf, er zijn al anderen genoeg’. Het resultaat? Een heerlijk zachte smaak, met de zoete toets van de populaire Hollandse satésaus. Uniek in de wereld van chipjes, missie volbracht.

ketchup
Croky ketchup

Sommige mensen eten overal ketchup bij. Dat zijn slimme mensen. Croky Ketchup biedt ketchup-fans en andere fijnproevers het beste van twee werelden: crunchy chips met een heerlijk zoete tomatensmaak. Mmm!

Tomaat-Basilicum
Croky Tomaat-Basilicum
bicky
Croky Bicky

De burger der burgers. De ster van ‘t frietkot. De parel aan het snackfirmament. Al jaren roepen we van de daken ‘Bicky for president!’. Ons eerbetoon is alvast klaar: Croky Bicky is de enige chips met de échte Bicky smaak.

 • Waarom zit er lucht in een zak Croky chips? Om ervoor te zorgen dat de chips lang krokant blijft zit er lucht in de zak. De chips blijft op deze manier goed beschermd en zo dus lekker om op te eten.
 • Wanneer kwamen er nieuwe smaken? Eerst was er alleen Naturel en Paprika. In 1984 kwam er ook Bolognese bij. En sindsdien zijn we niet meer gestopt. Elke smaak die lekker is, komt in aanmerking voor Croky.
 • Wat als je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt? Eén adres: Croky consumentenservice, Rue de la Bassée 1, 7700 Moeskroen. Of stel je vraag via Facebook. We beantwoorden ze zo snel mogelijk!
 • Waar komen de chips écht vandaan? De chips zijn ontstaan in Amerika waar een rijke zakenman tijdens een etentje zijn bestelde frietjes te dik vond. De kok sneed daarom een aardappel in flinterdunne schijfjes en serveerde dit aan de zakenman. Dit bleek een groot succes en zo ontstond de eerste chips.
 • Wat is Equisun? Croky chips moeten lekker zijn! Daarom bakken we ze in het plantaardige Equisun. Het werd speciaal ontwikkeld voor Croky, op basis van 100% zonnebloemolie.
 • Waar komt de naam Croky vandaan? In 1966 begonnen twee Belgische broers een chipsfabriek. De chips werden genoemd naar de papegaai van hun neef. Het beest heette … je raadt het al: Croky! Zo hadden ze meteen een mascotte.
 • Waar komen de chips vandaan? 500 jaar geleden brachten de Spanjaarden aardappelen mee uit Zuid-Amerika. Later werden deze aardappelen gebruikt om chips van te maken.
 • Zaten chips vroeger ook in een zak? Nee, in 1920 begon een Engelsman met het maken van chips. Hij verkocht de chips in een puntzak. De puntzak wordt nu vaak gebruikt om patat in te bewaren. Tegenwoordig zijn alle chipszakken gesloten om er voor te zorgen dat de chips niet slap wordt en dus lekker krokant blijft.
 • Hoe lang bestaan chips hier al? In België en Nederland werden de eerste chips rond 1960 verkocht. Wist je dat je toen zelf nog de chips moest kruiden? Die werden in een apart zakje bijgeleverd. Echt waar!
 • Wat als je je favoriete Croky chips niet meer terugvindt in de winkel? Laat het ons weten via Facebook of door ons een briefje te sturen. Dan zoeken we uit waar je je favoriete Croky chips kan terugvinden in je buurt.
 • Zijn de Croky sleutelhangers te koop? Jazeker. Via de website kunnen deze in alle kleuren besteld worden.